נאמנויות

ישנן שלל סוגים של נאמנויות. המדובר במקרה זה הן אלו שחלות עליהן הוראות דיני המיסים של מדינת ישראל (לא בכלל המקרים הדבר נכון). 

נאמנויות הן כלי משפטי הכולל בבסיסו שלושה 'שחקנים' (יתכנו יותר בהתאם למסגרת אשר הותוותה לצורך יצירת הנאמנות), ביניהם משולש של יחסים משפטיים. האחד הוא יוצר (או יוצרים) של הנאמנות. השני, הוא הנהנה (או נהנים) בנאמנות. השלישי, הוא הנאמן (או נאמנים) עצמו. 

ככלל, ההסדר המשפטי בין שלושת אלו הוא כך שהיוצר מקנה נכס (או נכסים) ו/או סכומי כסף (יתכנו אפשרויות נוספות) לנאמן (היינו, לנאמנות), אשר יחזיקם וינהלם עבור הנהנה (או הנהנים). 

נאמנות יכולה לקום מכוח מכשירים משפטיים שונים, למשל, הסכם, צוואה ואף בעל פה. 

כן נציין, כי נאמנויות משמשות ככלי קלאסי להעברה בינדורית במשפחות עתירות נכסים. 

בהיבט המיסוי, הנאמנות היא גוף משלם מיסים לכל דבר ועניין וחלות עליה חבויות דיווח ותשלום מס כעל כל נישום אחר. כמו – כן, בדיני המיסים כיום ישנם מספר אפשרויות לסיווג של נאמנויות, כאשר לסיווג זה משמעות רבה ברבדים שונים.

דיני המיסים בישראל ככל שהדברים נוגעים לנאמנויות נחשבים לאחד המחוזות המורכבים שקיימים בדיני המס של מדינת ישראל. 

משרדנו פיתח מומחיות ולו ניסיון בתחום. 

משדרנו מציע ללקוחותיו ליווי וייעוץ בתחום זה, בכלל היבטי המיסים בנוגע לנאמנויות, החל מראשית הדרך וגם במהלכה. יתכנו פתרונות מסוגים שונים בקשר לכך, בהתאם למצב בפועל. 

צרו קשר עימנו
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:
נשמח לעזור!
שלחו הודעה ונציגנו חוזרים אליכם בהקדם האפשרי.
בעת לחיצה על כפתור " חזרת נציג" הינך מאשר/ת בזאת לג.ס מיסוי ישראלי ובינלאומי לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י שליחת מייל חוזר.